Ingredientai
- Obuoliai 1500 g
- Spanguolės 500 g
- Svogūnai 450 g
- Imbieras 50 g šaknies
- Juodieji pipirai 1 arbat. š.
- Cukrus 500 g
- Actas 250 ml obuolių
Kaip gaminti
2 l padažo.
1. Obuolius nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Svogūnus supjaustykite griežinėliais, sutarkuokite imbiero šaknį.
2. Į puodą storu dugnu sudėkite pjaustytus obuolius, svogūnų griežinėlius, suberkite cukrų ir pipirus, supilkite actą, nuolat maišydama kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol ištirps cukrus.
3. Užvirinkite, sumažinkite ugnį ir virkite neuždengtą maždaug 50 min., kol obuoliai ir svogūnai suminkštės ir išgaruos skystis. Nepamirškite vis pamaišyti.
4. Suberkite spanguoles ir pavirkite dar 10 min., tik nelaukite, kol spanguolių žievelė ims trūkinėti.
5. Sudėkite padažą į iškaitintus stiklainius, užsukite metaliniu dangteliu, laikykite vėsioje tamsioje vietoje. Tiekite atšaldytą.
Kulinaro patarimas. Šis padažas ypač tinka prie karšto ir šalto kiaulienos kepsnio, keptos paukštienos, įvairių rūšių sūrio.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams
- Noriu patiekalo: Padažai
- Rengiu šventę: Kalėdos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita