Ingredientai
- Miltai 375 g +/- 50g beminkant tešlą
- Kiaušiniai 1 vnt. +1 aptepimui
- Druska 1 žiupsnelis
- Cukrus 75 g
- Sviestas 100 g
- Pienas 200 ml
- Mielės 1 vnt. pakelis sausų mielių (recepto autorė naudoja Dr.Otker)
- Spanguolės 50 g džiovintų arba slyvų, razinų ir t.t.
- Obuoliai 3 vnt.
Kaip gaminti
- Į vieną dubenį sudėkite sviestą ir ištirpinkite.
- Suberkite cukrų, gerai išmaišykite.
- Supilkite pieną ir šiek tiek pašildykite (nereikia įkaitinti, nes susitrauks mielės).
- Jau į šiltą masę suberkite mieles. Gerai išmaišykite ir palikite, kol masė ims putoti (10–15 minučių).
- Tuo tarpu persijokite miltus. Įberkite į miltus druską, išmaišykite.
- Įmuškite kiaušinį. Kai masė su mielėmis subręs, įpilkite ją į miltus.
- Rankomis užminkykite tešlą.
- Indą su tešla palikite 50–60 laipsnių pašildytoje orkaitėje, kol pakils. Būtinai uždenkite, kad nedžiūtų.
- Jei įdarui imsite džiovintus vaisius, juos būtinai užmerkite karštame vandenyje.
- Obuolius nuvalykite ir supjaustykite kubeliais (kad nejuoduotų, galima apšlakstyti citrinų sultimis ir išmaišyti, kad pasiskirstytų).
- Kai tešla pakils, ją iškočiokite. Iš vienos pusės tešlą iki vidurio supjaustykite juostelėmis.
- Ant kitos pusės sudėkite įdarą (galima sumaišytą, galima sluoksniais), užberkite cukrų.
- Užlenkiant kraštą nuo įdaro pusės, susukite pyragą kaip vyniotinį.
- Sujunkite abu galus. Aptepkite kiaušiniu ir pagal norą apiberkite cukrumi, saulėgrąžomis, aguonomis ar sezamu.
- Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25–30 minučių.
- Ištraukus iš orkaitės, uždenkite švariu rankšluosčiu ir leiskite atvėsti.
- Pyragą valgyti tik atvėsusį. Mielinės tešlos gaminius nepatartina valgyti karštus.
Receptą atsiuntė Sveta B.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Konkursai: Konkursas „Mano gardus ruduo“
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Rengiu šventę: Kalėdos, Vaikų šventė, Velykos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita