Ingredientai
- Obuoliai 1 kg
- Svogūnai 500 g
- Citrinos 1 vnt. 0,5 žievelių arba apelsino
- Mėtos 1 sauja
- Alyvuogių aliejus 125 ml
- Actas 3 valg. š.
- Cukrus 370 g 370 - 500
- Druska 1 arbat. š.
Kaip gaminti
- Obuolius nuplaukite, supjaustykite kubeliais, užpilkite cukrumi ir palikite dvi–tris valandas, kad atsirastų sulčių.
- Puode storu dugnu įkaitinkite aliejų ir gerai apkepkite nuluptus ir supjaustytus svogūnus. Sumeskite į puodą žieveles, obuolius, pagardinkite actu, druska ir kaitinkite ant mažos ugnies apie 20 minučių.
- Tuomet suberkite susmulkintas mėtas ir dar kelias minutes pakaitinkite. Košę sukrėskite į švarius stiklainius ir dėkite į puodą su vandeniu.
- Kaitinkite apie 20 minučių ir sandariai užsukite. Ši košė labai pagardina vištienos, triušienos, kalakutienos patiekalus.
Knyga „Konservuojame namie“ |
Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė