Ingredientai
- Obuoliai 4 vnt. 4 - 5 vidutinio dydžio
- Aliejus 500 ml
- Cukrus 260 g 100 g - kepsneliams, 100 g - kremui ir 2 valg. š - tešlai
- Cinamonas 1 valg. š.
- Pienas 250 ml kremui
- Grietinėlė 250 ml plakama - kremui
- Vanilė 1 vnt. ankštis - kremui
- Kiaušiniai 6 vnt. 4 tryniai - kremui ir 2 kiaušiniai - tešlai
- Druska 1 žiupsnelis tešlai
- Vanilinis cukrus 1 arbat. š. tešlai
- Miltai 120 g tešlai
- Kepimo milteliai 1 arbat. š. tešlai
- Vynas 125 ml obuolių, skiesto gazuotu vandeniu - tešlai
Kaip gaminti
1. Tešlai atskirkite kiaušinių baltymus su žiupsneliu druskos ir vaniliniu cukrumi plakite tol, kol susidarys putos.
2. Kiaušinių trynius išmaišykite su miltais, kepimo milteliais, cukrumi ir skiestu vynu. Atsargiai įmaišykite išplaktus baltymus ir palikite 20 minučių.
3. Kremui pieną, grietinėlę, cukrų supilkite į puodą, įmeskite vanilės ankštį, užvirinkite ir nukelkite nuo ugnies. Atsargiai įmaišykite kiaušinių trynius, vėl statykite ant viryklės ir maišydami virkite, kol masė sutirštės. Nukoškite pro sietelį, uždenkite ir padėkite šaltai.
4. Obuolius nulupkite, perpjaukite, pašalinkite sėklalizdžius ir puseles supjaustykite žiedais. Juos pamirkykite paruoštoje tešloje ir iš abiejų pusių apkepkite įkaitintame aliejuje. Sudėkite ant popierinio rankšluosčio susigerti riebalams. Apibarstykite su cinamonu išmaišytu cukrumi. Patiekite šiltus su vaniliniu kremu.
Knyga „Vaisiai“ |
Receptas iš knygos „Vaisiai“