Ingredientai
- Obuoliai 4 vnt. dideli
- Faršas 300 g 300 - 400 kalakutienos
- Ryžiai 3 valg. š. virtų
- Razinos 1 valg. š.
- Džiovinti abrikosai 4 vnt.
- Aliejus 3 valg. š.
- Grietinėlė 2 valg. š.
- Sūris 2 valg. š. tarkuotas fermentinis
- Česnakai 1 skiltelės
- Svogūnai 1 vnt. pusė
- Vištienos prieskoniai 1 arbat. š. pagal skonį
- Pipirai 1 žiupsnelis
- Druska 1 žiupsnelis
- Prieskoniniai žalumynai 1 arbat. š. žiupsnelis pagal skonį
Kaip gaminti
1. Kalakutienos faršą apkepkite keptuvėje su smulkintu svogūnu ir česnaku, paskaninkite vištienos prieskoniais, pipirais ir druska. Į pravėsusį faršą sudėkite išmirkytas razinas ir pjaustytus abrikosus, supilkite grietinėlę, sudėkite smulkintus žalumynus, sūrį ir gerai išmaišykite.
2. Obuolių viršūnėles su koteliais nupjaukite, vidų išskobkite ir susmulkinkite, sudėkite į faršą. Į obuolius pridėkite faršo, sustatykite į aliejumi apšlakstytą kepimo skardą ir kepkite 170 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių.
Knyga „Viskas iš faršo“ |
Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė