Ingredientai
- Obuoliai 7 vnt. vidutinio dydžio
- Sviestas 220 g 200 g pagrindui ir 20 g obuoliams
- Cukrus 150 g 150 g pagrindui ir dar šiek tiek obuoliams
- Cinamonas 1 žiupsnelis obuoliams
- Vanilinis cukrus 0,5 arbat. š. pagrindui
- Kiaušiniai 2 vnt. pagrindui
- Miltai 360 g pagrindui
- Kepimo milteliai 1 arbat. š. pagrindui
Kaip gaminti
1. Nulupkite ir griežinėliais supjaustykite obuolius. Juos suberkite į keptuvę kartu su nedideliu sviesto gabalėliu. Troškinkite obuolius ant žemos temperatūros, o jiems sušilus pagal skonį įberkite cukraus ir cinamono, tačiau troškinti dar nenustokite.
2. Kol išsitroškins obuoliai, paruoškite pyrago pagrindą. Ištirpdykite jam skirtą sviestą, supilkite į dubenį ir įmuškite kiaušinius, įberkite 150 g cukraus, pagal skonį vanilinio cukraus ir viską išmaišykite.
3. Galiausiai į masę suberkite persijotus miltus bei kepimo miltelius.
4. Pyrago masę ir obuolius sumaišykite, krėskite į indą ir kepkite 180°C temperatūroje apie 45 min.