Ingredientai
- Obuoliai 5 vnt. dideli
- Alyvuogių aliejus 0,5 st. tyro
- Cukrus 1 st. nerafinuoto cukranendrių; ir dar 2 šaukštai obuoliams
- Apelsinai 1 vnt.
- Kiaušiniai 4 vnt. dideli
- Miltai 2 st. šviesių speltų
- Kepimo milteliai 2 arbat. š.
- Cinamonas 2 arbat. š.
- Vanilinis cukrus 2 arbat. š.
- Druska 0,5 arbat. š.
Kaip gaminti
Įdomiausia, kad šiam pyragui vietoj tradicinio mums sviesto, naudojamas tyras alyvuogių aliejus. Toskanoje tai savaime suprantama, nes alyvmedžių giraitės ten ošia beveik prie kiekvienos sodybos. Nuo alyvuogių aliejaus pyragas tampa drėgnas, maistingas ir labai gardus.
Obuolius tokiam pyragui reikia nulupti ir supjaustyti plonomis riekelėmis, apibarstyti ruduoju cukrumi, cinamonu, o tada berti, kaip įdarą, tarp dviejų skystos tešlos sluoksnių. Atrodo viskas labai paprasta ir lengva, bet vis tiek kiek kitaip, nei pas mus.
1. Obuolius nulupkite, išimkite sėklas ir supjaustykite plonomis skiltelėmis. Į paruoštus obuolius suberkite 2 šaukštus cukraus ir cinamoną, gerai išmaišykite.
2. Paruoškite pyragui tešlą. Į plakimo indą įmuškite kiaušinius, suberkite stiklinę rudojo cukraus, vanilinį cukrų, supilkite alyvuogių aliejų ir gerai išplakite.
3. Nuo apelsino smulkiai nutarkuokite oranžinę žievelę ir išspauskite sultis, viską supilkite į tešlos plakinį ir dar kartą gerai išsukite.
4. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, druska ir suberkite į skystąją tešlos dalį. Užmaišykite vidutinio tirštumo tešlą.
5. Kepimo formos dugne patieskite kepimo popierių, jos sieneles ištepkite alyvuogių aliejumi ir supilkite pusę tešlos, ant jos suberkite pjaustytus obuolius, o ant viršaus užpilkite likusią tešlą.
6. Pyragą pašaukite kepti į 180 laipsnių karščio orkaitę 45 minutėms.
7. Iškepusį pyragą palikite praaušti ir apibarstykite cinamonu.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Italų