Ingredientai
- Obuoliai 6 vnt. didelių - rūgštokų
- Šaldyta sluoksniuota mielinė tešla 2 vnt. 2 lapeliai
- Grietinė 300 g
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Vanilinis cukrus 1 valg. š.
- Cukrus 4 valg. š. 4 -5
- Citrinos 1 vnt.
- Bazilikai 1 vnt. šviežios šakelės
- Šokoladas 100 g balto
- Greipfrutai 1 vnt. sauja džiovintų arba riešutų
Kaip gaminti
- Atšildyta tešla išklokite torto formą.
- Obuolius nulupkite, supjaustykite riekelėmis, apšlakstykite citrina.
- Kiaušinius suplakite su cukrumi, vaniliniu cukrumi.
- Supjaustykite žalius bazilikus ir smulkintuvu sumaišykite su grietine.
- Grietinės masę sumaišykite su kiaušinių mase.
- Pilkite į tortinę obuolių, kremo, vėl obuolių ir vėl kremo.
- Dėkite pyragą į 180 laipsnių kaitrumo orkaitę ir kepkite apie 50 min.
- Aptarkuokite dar karštą baltu šokoladu ir apiberkite riešutais ar džiovintais greipftrutais užtarkuokite.
- Galima dar papuošti apelsinais ar citrinomis.
Receptą atsiuntė Regina R.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Konkursai: Konkursas „Mano gardus ruduo“
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita