Ingredientai
- Sviestas 210 g 175 g - tešlai ir 1 valg. š. - įdarui
- Miltai 300 g tešlai
- Cukrus 300 g 100 g - tešlai ir 100 g - įdarui
- Kiaušiniai 1 vnt. trynys - tešlai
- Obuoliai 1 kg 1 - 1,5 kg - įdarui
- Citrinos 2 vnt. citrinos sultys - įdarui ir pusės citrinos sulčių - glajui
- Razinos 50 g įdarui
- Cinamonas 1 arbat. š. pusė arbat. š. - įdarui
- Migdolai 100 g skaldyti - įdarui
- Miltelinis cukrus 100 g glajui
Kaip gaminti
1. Iš sviesto, miltų, cukraus ir trynio išminkykite vientisą tešlą. Padarykite rutulį, suvyniokite į plėvelę ar foliją ir valandai dėkite į šaldytuvą. Obuolius nulupkite, supjaustykite skiltelėmis. Apšlakstykite citrinų sultimis ir sumaišykite su cukrumi, razinomis, cinamonu.
2. Sviestą ištirpinkite ir jame kepinkite migdolus, kol pagels.
3. Iš dviejų trečdalių tešlos iškočiokite didelį skritulį, įtieskite į riebalais pateptą kepimo formą, kraštus užlenkite.
4. Ant tešlos paskleiskite kepintus migdolus, sukrėskite obuolių masę. Iš likusios tešlos iškočiokite mažesnį skritulį ir juo uždenkite obuolius, kraštus užspauskite. Kepkite 175 laipsnių orkaitėje apie 50 minučių.
5. Miltelinį cukrų išsukite su iš pusės citrinos išspaustomis sultimis. Aptepkite iškepusio pyrago viršų ir palikite atvėsti.
Knyga „Vaisiai“ |
Receptas iš knygos „Vaisiai“