Ingredientai
- Cukrus 200 g
- Grietinėlė 200 g riebios, ne mažiau 30 proc. riebumo
- Miltai 200 g
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Soda 1 arbat. š.
- Medus 1 valg. š.
- Cinamonas 2 valg. š.
- Obuoliai 8 vnt.
Kaip gaminti
- Obuolius nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Gausiai apibarstykite cinamonu.
- Cukrų, grietinę, kiaušinius ir medų sumaišykite, įmaišykite šaukštelį nugesintos sodos.
- Tuomet suberkite persijotus miltus. Tešla turi būti tiršta, bet ne per tiršta ir ne per skysta. Kad taip gražiai nuo šaukšto slystų, o ne varvėtų upeliu.
- Taigi į tešlą sudėkite obuolius ir išmaišykite.
- Visą masę supilkite į riebalais pateptą kepimo skardą ir į 170 C orkaitę valandėlei ar kol patys matysite, kad iškepęs.
Receptas iš tinklaraščio „Bitė motinėlė“
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita