Ingredientai
- Miltai 95 g
- Kepimo milteliai 0,75 arbat. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Obuoliai 4 vnt. dideli, skirtingų rūšių
- Kiaušiniai 2 vnt. dideli
- Cukrus 150 g
- Brendis 3 valg. š. arba romo, arba konjako
- Vanilės ekstraktas 0,5 arbat. š.
- Sviestas 115 g ištirpinto ir atvėsinto
Kaip gaminti
1. Miltus, kepimo miltelius ir druską šluotele gerai permaišyktie dubenyje.
2. Nulupkite obuolius, išpjaukite sėklas ir supjaustykite 3–5 cm gabaliukais.
3. Kiaušinius išplakite iki putų. Suberkite cukrų ir elektriniu plaktuvu plakite 1 minutę.
4. Supilkite brendį ir vanilės ekstraktą. Gerai išmaišykite.
5. Į kiaušinių-cukraus masę įmaišykite pusę miltų – atsargiai išmaišykite, supilkite pusę tirpinto sviesto, vėl išmaišykite. Tuomet įmaišykite likusius miltus ir supilkite likusį sviestą. Tešlą gauname gan skystą – maždaug jogurto konsistencijos.
6. Suberkite į tešlą obuolius ir išmaišykite, kad obuoliai tolygiai pasidengtų tešla.
7. Kepimo formą gausiai ištepkite sviestu. Kepkite 175 laipsnių temperatūroje 50–60 minučių.
8. Iškepus pyragui leiskite pravėsti apie 10 minučių, o tada jau galite išimti iš formos.
Kategorijos
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis