Ingredientai
- Sviestas 100 g minkšto
- Cukrus 140 g galite dėti mažiau, jei obuoliai nerūgštūs
- Kiaušiniai 2 vnt. labai dideli / 3 maži
- Miltai 100 g
- Migdolų miltai 50 g
- Druska 1 žiupsnelis
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Obuoliai 4 vnt. nulupti ir supjaustyti stambesniais gabalėliais
- Rozmarinai 1 vnt. šakelė (reikės tik spygliukų, susmulkintų)
Kaip gaminti
1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 temperatūros. Nedidelę kepimo formą (20 cm skersmens) išklokite pergamentiniu popieriumi.
2. Išsukite sviestą su cukrumi iki purios baltos masės. Po vieną muškite kiaušinius ir visąlaik plakite masę, kad ji išliktų puri.
3. Migdolų miltus, miltus, druską ir kepimo miltelius sumaišykite ir suberkite į sviesto, cukraus ir kiaušinių mišinį. Švelniai išmaišykite, jokiais būdais neplakite, reikia, kad tik susijungtų ingredientai. Pabaigoje sudėkite obuolius, suberkite rozmarinus ir švelniai sumaišykite.
4. Tešlą sukrėskite į kepimo formą ir išlyginkite paviršių. Kepkite apie 30 minučių (arba kol viršus apskrus, o įkišus medinį pagaliuką jį ištrauksite sausą).