Ingredientai
- Obuoliai 1 kg kietų saldžiarūgščių
- Citrinos sultys 2 valg. š.
- Kiaušiniai 3 vnt.
- Cukrus 120 g nerafinuoto cukranendrių
- Miltai 120 g speltų
- Sviestas 8 valg. š. naudojau lydytą ghee
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Vanilės ekstraktas 0,3 arbat. š.
- Meduolių prieskoniai 1 arbat. š.
Kaip gaminti
Pastaba: ingredientai apskaičiuoti 24 cm skersmens kepimo formai
1. Obuolius nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite plonomis riekelėmis. Ant pjaustytų obuolių užpilkite šviežiai spaustas citrinų sultis.
2. Kiaušinius išplakite su cukrumi, supilkite 8 šaukštus lydyto ghi sviesto ir įplakite jį į tešlą.
3. Miltus sumaišykite su druska, kepimo milteliais ir meduolių prieskoniais. Miltų mišinį suberkite į skystąją tešlos dalį ir užmaišykite gana skystą tešlą.
4. Į paruoštą tešlą suberkite obuolius ir gerai išmaišykite. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, o jos šonus ištepkite lydytu sviestu. supilkite tešlą su obuoliais ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50-60 minučių. Iškepusį pyragą aušinkite ant grotelių. Pjaustykite ir valgykite visai šaltą. Prieš pateikdami pyragą apibarstykite persijotais speltų miltais.