Ingredientai
- Miltai 2 st. šviesių speltų; tešlai
- Sviestas 200 g šalto; tešlai
- Vanduo 2 valg. š. šalto; tešlai
- Kiaušinių tryniai 4 vnt. tešlai
- Cukraus pudra 0,6 st. perpus tešlai ir įdarui
- Riešutai 0,5 st. mėgstamų maltų (nebūtinai); tešlai
- Obuoliai 4 vnt. rūgštūs; įdarui
- Rudasis cukrus 2 valg. š. arba medaus; įdarui
- Cinamonas 1 valg. š. įdarui
- Citrinos sultys 1 valg. š. galima pilti ir 2; įdarui
- Krakmolas 1 valg. š. įdarui
- Džiūvėsiai 1 valg. š. maltų; įdarui
- Kiaušinio baltymas 4 vnt. įdarui
Kaip gaminti
1. Tešlos ingredientus sudėkite į dubenį ir „kapokite“ sviestą, o paskui sumaišykite tešlą iki vientisos masės. Ją suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 1-2 val.
2. Obuolius nulupkite ir supjaustykite vidutinio dydžio griežinėliais. Sudėkite cukrų, prieskonius, krakmolą ir džiūvėsėlius.
3. Atskirame dubenyje išplakite baltymus iki standumo, pabaigoje dalimis supilkite cukraus pudrą ir dar paplakite.
4. 2/3 šaltos tešlos iškočiokite ir išklokite 20-21 cm skersmens formą. Sudėkite obuolius, tuomet baltymus, o likusią tešlą sutarkuokite ant viršaus.
5. Kepkite apie 50 min. iki 180 °C laipsnių įkaitintoje orkaitėje.