Ingredientai
- Sviestas 150 g minkštas - tešlai
- Cukrus 75 g tešlai
- Kiaušiniai 3 vnt. trynys - tešlai ir 2 kiaušiniai - įdarui
- Miltai 225 g tešlai
- Vanilė 1 vnt. ankštis - įdarui
- Grietinėlė 500 ml įdarui
- Miltelinis cukrus 75 g įdarui
- Pudingas 2 vnt. vanilinis - įdarui
- Apelsinai 1 vnt. nutarkuotos žievelės - įdarui
- Obuoliai 7 vnt. 7-9 vienodo dydžio - įdarui
- Citrinos 1 vnt. 2 valg. š. sulčių - įdarui
Kaip gaminti
1. Sviestą išsukite su cukrumi ir tryniu. Po truputį berkite miltus, užminkykite vientisą tešlą. Iš jos iškočiokite skritulį ir įtieskite į riebalais išteptą kepimo formą, kraštus apipjaustykite. Iš likusios tešlos iškočiokite maždaug 4 cm pločio juostelę ir apjuoskite formos kraštus. Tešlą pusvalandžiui padėkite į šaldytuvą.
2. Iš vanilės ankšties išimkite šerdį, sudėkite į grietinėlę. Įmaišykite miltelinį cukrų, pudingo miltelius, išplaktus kiaušinius, apelsino žieveles ir gerai išsukite.
3. Iš šaldytuvo išimkite tešlą ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje 15 minučių. Šiek tiek atvėsinkite.
4. Obuolius nulupkite, specialiu įrankiu išskobkite sėklalizdžius. Apšlakstykite citrinų sultimis, kad neruduotų, ir išdėliokite ant iškeptos tešlos.
5. Obuolius užpilkite grietinėlės mase. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie valandą. Kai kepinys parus, uždenkite folija. Pyragą atvėsinkite, pabarstykite milteliniu cukrumi.
Knyga „Vaisiai“ |
Receptas iš knygos „Vaisiai“