Ingredientai
- Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla 1 vnt. pakuotė
- Obuoliai 3 vnt.
- Cukrus 2 valg. š.
- Cinamonas 1 arbat. š.
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Miltelinis cukrus 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
- Tešlą atšildykite. kiekvieną tešlos lakštą perpjaukite išilgai.
- Obuolius perpjaukite pusiau, išimkite sėklas ir supjaustykite plonais griežinėliais.
- Užvirinkite maždaug litrą vandens, sudėkite obuolių griežinėlius ir virkite apie 9 min.
- Obuolius atsargiai išimkite, atvėsinkite
- Kiaušinį suplakite, o cukrų sumaišykite su cinamonu.
- Imkite vieną tešlos juostelę, sutepkite kiaušiniu, sudėkite obuolių griežinėlius išilgai palei tešlos juostelę, taip, kad viršutinė obuoliukų pusė su odele išsikištu už tešlos.
- Apibarstykite cukraus ir cinamono mišiniu.
- Sulenkite perpus tešlos juostelę šiek tiek prispausdami obuolius.
- Suvyniokite ritinėlį ir pastatykite į keksiukams kepti skirtą formą.
- Suvyniokite visas juosteles.
- Apibarstykite likusiu cukraus ir cinamono mišiniu.
- Kepkite 180 °C temperatūroje apie 15–20 min. Atvėsusias apibarstykite milteliniu cukrumi.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Konkursai: Konkursas „Mano gardus ruduo“
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Rengiu šventę: Kalėdos, Vaikų šventė, Vakarėlis, Velykos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita