Ingredientai
- Obuoliai 4 vnt. nulupti
- Cinamonas 0,5 arbat. š.
- Aliejus 1 st. kepimui
- Miltai 140 g galima naudoti speltų; tešlai
- Krakmolas 4 valg. š. tešlai
- Druska 1 žiupsnelis tešlai
- Cukrus 2 valg. š. arba mažiau, jei obuoliai saldūs; tešlai
- Kiaušiniai 2 vnt. tryniai atskirai nuo baltymų; tešlai
- Kefyras 300 ml tešlai
- Vanilės ekstraktas 1 arbat. š. tešlai
Kaip gaminti
1. Obuolius perpjaukite pusiau, tada dar pusiau, išvalykite sėklas. Kiekvieną ketvirtį perpjaukite išilgai į dar maždaug 2–4 dalis, suformuodami skilteles. Obuolių skilteles pabarstykite cinamonu ir palikite pastovėti, kol maišysite tešlą.
2. Dubenyje sumaišykite miltus, krakmolą, cukrų ir druską. Sudėkite kiaušinių trynius, supilkite kefyrą, vanilę. Viską gerai išsukite.
3. Baltymus išplakite iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į tešlą.
4. Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų (jo turėtų būti apie 1/2 cm nuo dugno). Panardinkite kiekvieną obuolio skiltelę į tešlą ir po vieną dėkite į keptuvę. Kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai pagels. Išėmę sudėkite į lėkštę, išklotą popieriniu rankšluosčiu, kad susigertų riebalų perteklius.
5. Patiekite pabarstę cukraus pudra arba su trintomis uogomis, arba su mėgstama uogiene.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai