Ingredientai
- Miltai 1 puodelis arba ketvirtadalis (geriau - ne aukščiausios rūšies, o pirmos rūšies)
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Obuoliai 2 vnt. dideli
- Pienas 1 st. lieso
- Cukrus 1 valg. š.
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Cinamonas 1 arbat. š. 0,5
- Aliejus 2 valg. š. šlakelis - keptuvei tepti
- Vaniliniai ledai: (4 kaušeliai) 4 vnt.
Kaip gaminti
1. Miltus, cukrų, kepimo miltelius, cinamoną suberkite į dubenį, viduryje padarykite duobutę.
2. Kiaušinius išplakite su vaniliniu cukrumi, plakdami po truputį supilkite pieną. Plakinį supilkite į miltuose padarytą duobutę ir šakute maišykite, kol neliks sausų produktų (masė neturi būti vienalytė).
3. Obuolius nulupkite, išpjaukite sėklalizdžius, puseles supjaustykite plonais griežinėliais.
4. Didelę tefloninę keptuvę gerai įkaitinkite, patepkite aliejumi. Šaukštu įpilkite plonyčių tešlos skrituliukų (maždaug 10 cm skersmens), ant kiekvieno greitai uždėkite po griežinėlį obuolių ir kepkite 2 min. Atsargiai apverskite ir kepkite dar 2 min. Karštus sklindžius patiekite su ledais.
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“ |
Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Diabetikams, Pusryčiams, Vakarienei
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita