Ingredientai
- Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla 350 g
- Miltai 1 valg. š.
- Sviestas 100 g
- Obuoliai 1 g nuluptų ir supjaustytų; ir dar 1 papildomas obuolys papuošimui
- Citrinos 1 vnt. nutarkuota žievelė
- Abrikosų uogienė 5 valg. š.
Kaip gaminti
1. Tartos kepimo formą šiek tiek apibarstę miltais išklokite bemiele sluoksniuota tešla. Tešlą skardoje subadykite šakute ir trumpam padėkite į šalį.
2. Įkaitinkite keptuvę ir į ją įpilkite 2 valgomuosius šaukštus vandens, sudėkite sviestą bei obuolius. Nuolat maišydami virkite apie 15 minučių tol, kol obuoliai suminkštės.
3. Išvirusią obuolių masę nukoškite ir suverskite atgal į keptuvę. Įmeskite citrinos žieveles ir kepkite tol, kol sutirštės.
4. Įkaitinus orkaitę iki 190 °C pašaukite tartos kepimo skardą. Prieš tai tešlą būtinai užklokite kepimo popieriumi ir ant jo priberkite džiovintų žirnių ar pupelių ir kepkite apie 12 minučių. Ištraukus kepimo popierių su žirniais/pupelėmis tešlą pakepkite dar 5 minutes (žirniai ar pupelės padeda išvengti tešlos kilimo, o papildomo specifinio skonio jie nesuteikia).
5. Iškeptą tešlą padenkite obuolių mase ir papuoškite plonai supjaustytais obuoliais. Skardą vėl pašaukite ir kepkite apie 30 minučių arba tol, kol obuoliai gražiai paruduos.
6. Praskieskite abrikosų džemą šaukštu šilto vandens ir šiuo mišiniu aptepkite ką tik iškepusį pyragą.