Ingredientai
- Obuoliai 3 vnt.
- Cinamonas 1 žiupsnelis 1 ½ valg. š.
- Muskatas 1 žiupsnelis ½ arbat. š.
- Imbieras 1 žiupsnelis 1/8 arbat. š.
- Druska 1 žiupsnelis ¼ arbat. š.
Kaip gaminti
- Įkaitinkite orkaitę iki 100 ºC temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
- Nedideliame dubenėlyje sumaišykite maltą cinamoną, muskatą, imbierą ir druską.
- Obuolius nuplaukite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Paprasčiausia tai padaryti su specialia daržovių pjaustykle. Jei neturite tokios, tiks ir aštrus peilis. Stenkitės, kad griežinėliai būtų kuo vienodesnio storio, gana ploni. Išimkite iš griežinėlių sėklas ir sėklalizdžius.
- Obuolių griežinėlius suberkite į dubenį su paruoštu prieskonių mišiniu. Lengvai ir atsargiai sumaišykite, kad obuoliai pasidengtų prieskoniais. Perkelkite juos ant skardos, išklotos kepimo popieriumi, išdėliokite vieną šalia kito vienu sluoksniu.
- Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių. Tuomet apverskite griežinėlius ir kepkite dar 30–45 minutes, kol taps traškūs.
- Atvėsinkite ir iš karto patiekite.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Lieknėjantiems, Vaikams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita