Ingredientai
- Miltai 300 g tešlai
- Vanduo 130 ml tešlai
- Sviestas 90 g 70 g - tešlai, 20 g - įdarui
- Kiaušiniai 2 vnt. 1- tešlai, 1 - aptepti
- Citrinos 1 vnt. 0,5 arbat. š. sulčių - tešlai, 1 arbat. š. nutarkuotų žievelių - įdarui
- Druska 1 žiupsnelis tešlai
- Obuoliai 7 vnt. įdarui
- Razinos 1 sauja įdarui
- Graikiniai riešutai 1 sauja kapoti - įdarui
- Džiūvėsiai 5 valg. š. malti - įdarui
- Mangas 1 vnt. įdarui
- Cukrus 100 g įdarui
- Cinamonas 1 arbat. š.
- Vermutas 50 ml įdarui
Kaip gaminti
1. Pirmiausia užminkykite tešlą: į dubenį suberkite miltus, įmuškite kiaušinį, supilkite vandenį, tirpintą sviestą, citrinų sultis, viską gerai išminkykite ir suformuokite tešlos rutulį. Jį dėkite į dubenį, uždenkite virtuviniu rankšluosčiu ir palikite valandai.
2. Įdarui obuolius nulupkite, perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklalizdžius, supjaustykite nedideliais gabaliukais ir pašlakstykite citrinų sultimis, kad neparuduotų.
3. Mangą nulupkite ir supjaustykite gabalėliais. Razinas pamirkykite vermute, tada gerai nuspauskite.
4. Iš tešlos iškočiokite ploną stačiakampį lakštą. Ant jo berkite obuolių ir magų skilteles, kapotus riešutus, džiūvėsėlius, cinamonus, citrinų žieveles, tolygiai paskirstykite cukrų.
5. Įdaro masę apšlakstykite tirpintu sviestu ir susukite tešlą kaip vyniotinį. Jį aptepkite plaktu kiaušinio tryniu ir dėkite į riebalais pateptą skardą. Kepkite 210 laipsnių orkaitėje apie 40 minučių.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita