Ingredientai
- Miltai 250 g
- Kepimo milteliai 2 arbat. š.
- Vanilinis cukrus 1 valg. š.
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Pienas 200 ml
- Druska 1 žiupsnelis
- Obuoliai 4 vnt. vidutiniai
- Cukrus 3 valg. š. apvolioti
- Cukraus pudra 1 valg. š. apibarstyti
- Aliejus 1 l kepimui
Kaip gaminti
1. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir vaniliniu cukrumi.
2. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Trynius sumaišykite su pienu, pamažu įmaišykite į miltų mišinį.
3. Baltymus su žiupsneliu druskos išplakite iki stangrių putų, atsargiai įmaišykite į tešlą.
4. Obuolius nulupkite. Jei turite įrankį obuolių šerdelėms pašalinti bus gera proga jį panaudoti, o jei ne, tada bulvių skustuvu pašalinkite obuolio šerdelę taip, kad vietoje jos liktų skylė, tada supjaustykite obuolius pusės centimetro storio griežinėliais.
5. Aliejų įkaitinkite ant vidutinio stiprumo ugnies. Obuolio griežinėlius gerai nusausinkite virtuviniu popieriumi, merkite į tešlą.
6. Kepkite tešloje apvoliotus obuolius įkaitusiame aliejuje apie 1 minutę iš kiekvienos pusės, išgriebkite kiaurasamčiu ir dėkite ant virtuvinio popieriaus nuvarvėti. Jei tešla ruduoja per greitai, aliejus yra per karštas, sumažinkite kaitrą.
7. Dar šiltas spurgas apvoliokite cukrumi. Taip paruoškite visus obuolių žiedus.
8. Apiberkite dar trupučiu cukraus pudros ir mėgaukitės šiomis spurgutėmis dar šiltomis!
Pastaba: tešla kepdama išsipūs, tad nesistenkite per daug padengti tešla obuolio. Jei bus per daug tešlos, spurga keps ilgiau, paviršius labai paruduos, o viduje gali likti neiškepusios tešlos.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vaikams
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis