Ingredientai
- Obuoliai 8 vnt. labiausiai tinka antaniniai
- Vištienos krūtinėlė 1 vnt.
- Petražolės 1 valg. š. kapotų šviežių
- Druska 0,5 arbat. š. arba pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis arba pagal skonį
- Grietinėlė 2 valg. š.
Kaip gaminti
1. Obuolius nuplauti, gražiai nupjauti viršutinę dalį, išskobti vidų.
2. Paruošti vištienos krūtinėlę: vištieną sumalti, įdėti druskos, pipirų, įpjaustyti šviežių petražolės lapelių, įpilti kelis šaukštus grietinėlės, viską gerai išmaišyti.
3. Įdaru prikimšti obuolius, uždėti obuolio kepurėlę, kepti 180 laipsnių karštumo orkaitėje apie 40 min. arba tol, kol obuolių odelė pradės trūkinėti.
Skanu ir šalti.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepiniai, Užkandžiai
- Rengiu šventę: Kalėdos, Vakarėlis, Velykos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Lietuvių