Ingredientai
- Obuoliai 5 vnt.
- Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla 500 g geriausia du gabaliukai po 250 g
- Cukrus 10 arbat. š.
- Mėtos 10 g keli lapeliai - papuošimui
- Cinamonas 1 arbat. š.
Kaip gaminti
1. Iš tešlos išpjaukite tokio dydžio apskritimą, kad būtų galima visiškai apdengti visą obuolį. Apskritimo centre peiliu padarykite skylutę, kad būtų galima iškišti obuolio kotelį.
2. Tešlos apskritimą pabarstykite cukrumi (apie 2 šaukstelius kiekvienam apskritimui), cinamonu, tuomet apgobkite obuolį ir apačioje tešlą gerai užspauskite. Kad geriau laikytųsi obuolio apačioje, galima išpjauti žiedelį, kad ten būtų galima užkišti tešlą.
3. Iš tešlos išpjaukite lapelį ir prilipdykite netoli koto.
4. Tuomet belieka obuolius iš išorės apibarstyti cukrumi, cinamonu ir kepti apie 20 min 200 °C laipsnių karštumo orkaitėje. Galima patiekti su mėtų ar melisų lapeliais ir plakta grietinėle.
Neapsakomai skanios bandelės su obuoliu viduje!
Skanaus!
Receptą atsiuntė Edita Aleksandravičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita