Ingredientai
- Bulvės 4 vnt.
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Svogūnai 1 vnt. nedidelis
- Česnakai 10 g
- Pienas 4 valg. š.
- Aliejus 50 ml kepimui
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Pipirai 1 arbat. š. pagal skonį
- Krapai 1 arbat. š. pagal skonį šviežių
Kaip gaminti
1. Nuplaukite ir nulupkite bulves, supjaustykite plonais griežinėliais. Smulkiai supjaustykite svogūną.
2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite bulvių griežinėlius ir svogūnus, vis pamaišydama kepkite, kol suminkštės bulvės. Baigdama kepti išspauskite česnaką.
3. Suplakite kiaušinius su pienu, pasūdykite, pagardinkite pipirais. Supilkite kiaušinius ant bulvių, pakratykite keptuvę, kad plakti kiaušiniai nubėgtų iki dugno. Toliau kepkite nemaišydama. Galite išversti omletą ant lėkštės ir vėl įdėti į keptuvę, kad apkeptų iš kitos pusės. Tiekite omletą su šviežių daržovių salotomis, pabarstykite kapotais krapais arba petražolėmis.
Kulinaro patarimas
Jei norite, kad patiekalas būtų sotesnis, baigdama kepti bulves įmaišykite griežinėliais pjaustytos rūkytos dešros, kumpio arba šoninės.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita