Ingredientai
- Cukinijos 2 vnt. nedidelės
- Moliūgai 200 g
- Paprikos 1 vnt. raudona
- Kiaušiniai 10 vnt.
- Pienas 1 st.
- Sviestas 50 g
- Džiūvėsiai 2 valg. š.
- Petražolės 1 arbat. š. šviežių
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Pipirai 1 arbat. š. pagal skonį
Kaip gaminti
1. Cukinijas nuplaukite, supjaustykite pusės centimetro storio griežinėliais. Moliūgą nulupkite, supjaustykite plonomis skiltelėmis. Papriką perpjaukite pusiau, pašalinkite sėklas, supjaustykite šiaudeliais.
2. Atskirkite kiaušinių trynius, pasūdykite, pagardinkite pipirais, gerai suplakite, įmaišykite pieną, suberkite smulkiai kapotas petražoles.
3. Atskirai iki standumo suplakite kiaušinių baltymus, atsargiai sumaišykite su tryniais ir pienu.
4. Kepimo indą ištepkite sviestu, pabarstykite džiūvėsėliais, sudėkite moliūgus, cukinijas ir paprikas, ant viršaus supilkite pieno ir kiaušinių plakinį. Kepkite 200ºC temperatūros orkaitėje, kol daržovės suminkštės. Tiekite su duona ir pomidorų padažu, kad būtų sočiau – šalia galite papjaustyti virto kumpio.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Apkepai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita