Ingredientai
- Kiaušiniai 6 vnt.
- Grietinėlė 50 ml
- Vanduo 3 valg. š. gazuoto mineralinio
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis šviežiai maltų
- Krapai 1 arbat. š. žiupsnelis džiovintų
- Pievagrybiai 300 g
- Svogūnai 1 vnt. didelis
- Rūkyta šoninė 100 g
- Miltai 1 valg. š.
- Grietinė 6 valg. š.
Kaip gaminti
1. Svogūną nulupkite, susmulkinkite. Šoninę supjaustykite labai mažais kubeliais. Pievagrybius nuvalykite, supjaustykite griežinėliais.
2. Karštoje keptuvėje pakepinkite šoninę, kai išsiskirs riebalai, suberkite svogūnus ir kepinkite, kol dailiai apskrus. Tada įmaišykite grybus, 2–3 min. pakaitinkite, suberkite miltus ir nuolatos maišydama supilkite grietinėlę.
3. Įdarą pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais.
4. Paruoškite omleto plakinį: plastikiniame dubenyje iki vientisos masės išplakite kiaušinius, grietinę, džiovintus krapus ir gazuotą mineralinį vandenį. Pagal skonį įberkite druskos.
5. Į 5 keraminius indelius pilkite kiaušinio plakinio, tada krėskite grybų įdaro. Omletus kepkite karštoje orkaitėje apie 10–12 min. Tiekite išėmusi iš indelių.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita