Ingredientai
- Kiaušiniai 4 vnt.
- Sviestas 30 g
- Grietinėlė 2 valg. š.
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis šviežiai malti
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Fetos sūris 150 g
- Lašiša 150 g karštai rūkyta lašišų filė
- Šviežios prieskoninės žolelės 10 g
- Svogūnų laiškai 10 g
Kaip gaminti
1. Lašišą supjaustykite plonomis juostelėmis, fetą sutrupinkite ir sumaišykite su keliais žiupsniais smulkintų šviežių prieskoninių žolelių.
2. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Trynius gerai išplakite. Suberkite pipirus, pagal skonį pasūdykite, supilkite grietinėlę ir dar šiek tiek paplakite.
3. Kitame dubenyje elektriniu plakikliu iki purumo išplakite kiaušinių baltymus. Sukrėskite į trynių masę ir atsargiai išmaišykite.
4. Keptuvėje išlydykite sviestą. Supilkite kiaušinių masę ir kaitinkite ant vidutinio stiprumo ugnies, kol omleto apačia sukietės ir gražiai pagels. Medine mentele atsargiai apverskite ir kepkite, kol gražiai pagels antroji pusė.
5. Viršų pabarstykite smulkinta feta, ant viršaus išdėliokite lašišos juosteles. Perlenkite omletą pusiau ir dar kelias minutes pakepinkite ant silpnos ugnies. Apibarstykite šviežiais smulkintais svogūnų laiškais.
Kulinaro patarimas. Omletas bus ypač purus, jeigu vietoj grietinėlės į plaktus kiaušinius pilsite gazuoto mineralinio vandens.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vakarienei
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita