Ingredientai
- Kiaušiniai 4 vnt.
- Grietinė 2 valg. š.
- Pienas 4 valg. š.
- Svogūnai 1 vnt.
- Miltai 2 valg. š.
- Morkos 3 vnt.
- Žirniai 60 g
- Sūris 60 g 3 saujos tarkuoto parmezano
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Pipirai 1 arbat. š. pagal skonį
- Prieskoniniai žalumynai 1 arbat. š. pagal skonį
Kaip gaminti
1. Kiaušinius išplakite su pienu.
2. Sukrėskite grietinę, pagal skonį įberkite maltų juodųjų pipirų bei druskos.
3. Maišydama suberkite miltus ir plakite masę šakute, kol ji taps vientisa. Įmaišykite smulkintus šviežius žalumynus.
4. Morkas nuskuskite, nuplaukite ir sutarkuokite šiaudeliais. Atšildytus žirnelius gerai nuvarvinkite.
5. Keptuvėje įkaitinkite gabalėlį sviesto. Sudėkite smulkintą svogūną ir kepkite, kol jis taps aukso spalvos. Sudėkite morkų šiaudelius, žirnelius ir porą minučių patroškinkite.
6. Sausoje gerai įkaitintoje keptuvėje iškepkite du omletus (kepkite iš abiejų pusių po 2–3 minutes).
7. Ant kiekvieno omleto uždėkite po kelis šaukštus troškintų morkų bei žirnelių, ant viršaus užberkite po kelis žiupsnelius tarkuoto parmezano ir susukite ritinėlius.
8. Dėkite juos į karštus riebalus ir dar porą minučių pakepkite. Tiekite perrištus svogūnų laiškais su šviežiais pomidorais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vaikams
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita