Ingredientai
- Svogūnai 1 vnt.
- Česnakai 2 skiltelės
- Kumpis 100 g mėgstamo
- Aliejus 10 ml šlakelis
- Ryžiai 180 g virtų arba apie 65 g - nevirtų
- Sūris 100 g fermentinio
- Kiaušiniai 5 vnt.
- Krapai 1 sauja ryšelis - šviežių
- Druska 1 arbat. š.
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. 0,5 - maltų
- Sviestas 2 valg. š.
Kaip gaminti
- Svogūną smulkiai supjaustykite, česnakus sukapokite, kumpį supjaustykite nedideliais kubeliais.
- Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, suberkite svogūnus, česnakus ir kumpį. Pakepinkite, kol svogūnai suminkštės.
- Perdėkite pakepintą mišinį iš keptuvės į dubenį. Įmaišykite ryžius ir tarkuotą fermentinį sūrį.
- Kiaušinius suplakite su kapotais krapais, druska ir pipirais.
- Plaktus kiaušinius supilkite į ryžius ir daržoves.
- Keptuvėje ištirpinkite sviestą. Supilkite paruoštą masę ir kepkite ant mažos ugnies, uždengę keptuvę dangčiu, kol viena omleto pusė gražiai apkeps ir apskrus, o viršus šiek tiek sutirštės.
- Atsargiai apverskite omletą ir apkepkite iš kitos pusės. Arba dėkite keptuvę į iki 180 ºC temperatūros įkaitintą orkaitę ir baikite omletą kepti joje, kol paviršius gražiai apskrus.
- Patiekite omletą iš karto su norimais priedais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita