Ingredientai
- Kiaušiniai 6 vnt.
- Grietinėlė 5 valg. š. arba pieno
- Pieniškos dešrelės 2 vnt.
- Rūkyta šoninė (griežinėliai) 4 vnt.
- Sviestas 1 arbat. š.
- Druska 1 arbat. š. žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. žiupsnelis šviežiai maltų
Kaip gaminti
1. Kiaušinius suplakite šakute. Pasūdykite, pagardinkite pipirais, supilkite grietinėlę ir išmaišykite. Vietoj grietinėlės galite naudoti ir pieną arba vandenį, tačiau, sumaišius kiaušinius su grietinėle, omletas bus minkštesnis ir sultingesnis.
2. Negilioje keptuvėje ištirpinkite pusę šaukšto sviesto. Palaukite, kol riebalai nustos putoti, greitai supilkite dalį kiaušinių masės. Nuolat maišykite medine mentele, kad tešla sustingtų tolygiai ir būtų grietinės tirštumo. Toliau kepkite nemaišydama. Pakratykite keptuvę, kad omletas atšoktų nuo dugno, laikykite šiltai, kol iškepsite antrą blyną.
3. Kitoje keptuvėje trumpai apkepkite gabalėliais pjaustytas pieniškas dešreles ir šoninę. Dėkite ant omleto pakepintą šoninę ir dešreles, sulankstykite blyną į keturias dalis arba susukite į ritinėlį. Paruoštą omletą tiekite su pomidorų padažu arba šviežiomis daržovėmis.
Kulinaro patarimas. Jei mėgstate purų omletą, kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių ir suplakite iki putų. Trynius sumaišykite su puse stiklinės pieno, sukrėskite baltymus ir atsargiai išmaišykite. Kepkite omletą keptuvėje storu dugnu. Tiesa, puraus omleto nepavyks perlenkti pusiau ar susukti į ritinėlį.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita