Ingredientai
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Pomidorai 1 vnt.
- Sviestas 1 valg. š.
- Porai 50 g
- Petražolės 1 valg. š. šviežios smulkintos
- Špinatai 200 g
- Grietinėlė 6 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis maltų
- Sūris 100 g tarkuoto parmezano
- Svogūnų laiškai 50 g
Kaip gaminti
1. Švarius sausus špinatus pakepinkite svieste su petražolėmis bei porais. Gautą masę tolygiai paskleiskite ant nepridegančio kepimo indo dugno. Ant viršaus išdėliokite pomidorų griežinėlius.
2. Į indą įmuškite kelis kiaušinius, įpilkite grietinėlės (vienam kiaušiniui imkite 3 šaukštus), įberkite po žiupsnį maltų juodųjų pipirų bei druskos ir išplakite.
3. Plakinį supilkite ant daržovių, viršų apibarstykite tarkuotu parmezanu, šviežiai smulkintais svogūnų laiškais ir maždaug pusvalandžiui šaukite į 180°C karštumo orkaitę.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita