Ingredientai
- Špinatai 300 g švieži
- Kiaušiniai 6 vnt.
- Sviestas 1 valg. š.
- Svogūnai 1 vnt.
- Pomidorai 2 vnt.
- Pipirai 1 žiupsnelis baltieji, pagal skonį
- Druska 1 žiupsnelis
- Grietinėlė 1 st.
- Šaldyti žirneliai 100 g sauja
Kaip gaminti
1. Svogūną nulupkite, sukapokite, pakepinkite svieste, kol dailiai apskrus. Žirnelius atšildykite ir gerai nuvarvinkite. Špinatus nuplaukite ir susmulkinkite. Kiaušinius šakute arba specialia šluotele labai gerai išplakite iki vientisos masės, bet žiūrėkite, kad plakinys nesuputotų, nes iškepęs omletas sukris.
2. Į kiaušinių plakinį sumeskite špinatus ir žirnelius, atvėsintus apkeptus svogūnus, viską pagardinkite druska, pipirais, supilkite grietinėlę ir dar sykį išplakite.
3. Storos kepimo formos dugną ištepkite riebalais, supilkite kiaušinių plakinį, ant viršaus berkite tarkuoto sūrio ir kepkite orkaitėje, kol omletas dailiai parus. Tiekite supjausčiusi trikampėliais, su šviežiais pomidorais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vegetarams
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita