Ingredientai
- Kiaušiniai 8 vnt.
- Vanduo 100 ml
- Sviestas 3 valg. š. 2 - plakiniui, 1- pievagrybių salotoms
- Sūris 80 g fermentinis
- Druska 2 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 2 žiupsnelis
- Pievagrybiai 350 g pievagrybių salotoms
- Aitrioji paprika 15 g 0,5 paprikos
- Kalendros 1 arbat. š. šviežios
Kaip gaminti
1. Pasiruoškite salotas: pievagrybius supjaustykite ketvirtadaliais ir pakepinkite su sviestu. Šiaudeliais susmulkinkite papriką ir suberkite į keptuvę, pagardinkite druska, pipirais, išmaišykite ir dar šiek tiek pakepinkite. Prieš tiekdami ant salotų užberkite smulkintų kalendrų lapelių.
2. Omletui išplakite kiaušinius, įpilkite vandens, įberkite druskos ir pipirų. Keptuvėje ištirpinkite pusę sviesto ir supilkite pusę kiaušinių mišinio. Medine mentele taip apverskite omletą, kad viršuje esantis skystis nutekėtų į apačią. Užbarstykite pusę tarkuoto sūrio ir dar kartą apverskite.
3. Iškeptą omletą perpjaukite pusiau ir sudėkite į dvi lėkštes. Taip pat paruoškite antrą omleto dalį. Ant kiekvienos omleto porcijos dėkite kelis šaukštus pievagrybių salotų.
Knyga „30 minučių virtuvėje“ |
Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt, Profesionalių kulinarų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita