Ingredientai
- Kumpis 80 g 8 gabalėliai vytinto
- Kiaušiniai 4 vnt.
- Grietinėlė 100 ml liesa
- Miltai 100 g
- Špinatai 1 sauja švieži
- Artišokai: (keli konservuoti) 3 vnt.
- Sūris 1 vnt. lydyto varškės sūrelio indelis
- Česnakai 2 skiltelės
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Sviestas 1 valg. š. kepti
Kaip gaminti
1. Kiaušinius gerai išplakite su grietinėle.
2. Varškę kelis kartus pertrinkite per sietelį, kad neliktų gumuliukų, ir įplakite į kiaušinių ir grietinėlės plakinį.
3. Ten pat suberkite persijotus miltus, viską pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, nuplautais ir nusausintais kapotais špinatų lapeliais (kelis palikite papuošti).
4. Tešlą palikite apie pusvalandį, kad gerai išbrinktų.
5. Kai tešla išbrinks, keptuvėje svieste iškepkite plonus omletus.
6. Ant atvėsintų omletų tepkite su kapotomis česnako skiltelėmis sumaišyto varškės sūrelio, berkite smulkintų artišokų, susukite omletus voleliu, supjaustykite ir kiekvieną gabalėlį apsukite kumpio griežinėliu.
7. Puoškite likusiais špinatų lapeliais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita