Ingredientai
- Kiaušiniai 3 vnt. 3 - 4 - omletui
- Miltai 1 valg. š. omletui
- Pienas 1 st. 0,5 - omletui
- Aliejus 4 valg. š. omletui ir įdarui
- Prieskoniniai žalumynai 5 g mišinys pagal skonį - omletui
- Pipirai 2 žiupsnelis omletui ir įdarui
- Druska 2 žiupsnelis omletui ir įdarui
- Faršas 300 g kalakutienos - įdarui
- Paprikos 2 vnt. kelių griežinėlių raudonos ir geltonos - įdarui
- Žalumynai: (smulkinti - įdarui) 1 žiupsnelis
- Svogūnai 1 vnt. nedidelis - įdarui
- Česnakai 2 skiltelės įdarui
- Lydytas sūrelis: (tepamas - įdarui) 3 valg. š.
- Majonezas 2 valg. š. įdarui
Kaip gaminti
1. Faršą apkepkite su smulkintu svogūnu ir česnaku. Baigdami kepti sudėkite paprikų kubelius, smulkintus žalumynus, paskaninkite pipirais ir druska. Atvėsinkite.
2. Kiaušinius išplakite su pienu, miltais, aliejumi. Įberkite prieskonių, pipirų ir druskos.
3. Kiaušinių plakinį supilkite į kepimo popieriumi išklotą nedidelę stačiakampę formą ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje 10–15 minučių, kol gražiai parus.
4. Išimtą iš orkaitės omletą pravėsinkite, nulupkite popierių ir patepkite lydyto sūrelio ir majonezo mišiniu, sudėkite keptą faršą ir susukite. Vyniotinį įsukite į kepimo popierių ir 1–2 valandas laikykite šaldytuve. Tiekite supjaustę griežinėliais.
Knyga „Viskas iš faršo“ |
Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita