Ingredientai
- Oreo sausainiai 44 vnt. 20 pagrindui, 16 sūrio masei ir 8 viršui apibarstyti
- Sviestas 60 g lengvai sūdyto, pagrindui
- Grietinėlės sūris 800 g kambario temperatūros; sūrio masei
- Grietinėlė 400 g ne mažiau kaip 35 proc. riebumo; sūrio masei
- Cukrus 100 g sūrio masei
Kaip gaminti
Keletas techninių pastabų:
- sausainius smulkinkite su visu įdaru.
- Galima naudoti bet kokį grietinėlės sūrį, rikotą, maskarponę ar šių produktų derinius įvairiomis proporcijomis.
- Jei neturite virtuvinio kombaino, sausainius galite susmulkinti taip: sudėkite juos į maišelį ir laužykite kočėlu, bulvių grūstuve ar bet kokiu sunkesniu daiktu.
- Iš viso reikia 44 „Oreo“ sausainių. Mūsų parduotuvėse šie sausainiai dažniausiai pardavinėjami dėžutėse po 16 sausainių, tad reikia 3 dėžučių, iš kurių lieka 4 sausainiai smaližiams, kuriems sunku laukti, kol pyragas sustings.
1. Ištirpinkite sviestą.
2. Virtuviniame kombaine iki labai smulkių trupinių susmulkinkite 8 sausainius (su visu įdaru). Atidėkite juos – jie bus reikalingi vėliau, pyrago paviršiui apibarsyti.
3. Susmulkinkite 16 sausainių, reikalingų sūrio masei. Skaniausia, kai jie nėra sumalti iki miltų ir lieka stambesnių gabalėlių. Todėl smulkinkite sausainius pulsiniu režimu. Atidėkite.
4. Galiausiai į virtuvinį kombainą sudėkite likusius 20 sausainių, skirtų pagrindui. Susmulkinkite gan smulkiai, pabaigoje supilkite ištirpintą sviestą, gerai išmaišykite.
5. Trupinius su sviestu tolygiai paskleiskite torto žiede ar kepimo formoje nuimamais kraštais. Lengvai paspauskite ir padėkite į šaldytuvą.
6. Grietinėlės sūrį išplakite su cukrumi. Kai cukrus ištirps, supilkite grietinėlę ir plakite, kol masė sutirštės. Įmaišykite smulkintus sausainius (16 stambiau smulkintų sausainių).
7. Sūrio masę paskleiskite ant sausainių pagrindo, išlyginkite ir apibarstykite likusiais sausainių trupiniais. Palikite šaldytuve bent 6 valandoms, o geriausia – per naktį.
Kategorijos
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis