Ingredientai
- Kiaušiniai 2 vnt. baltymai - pyragaičiams
- Miltelinis cukrus 100 g pyragaičiams
- Avietės 400 g 3 valg.š. - pyragaičiams ir 250 - įdarui
- Gervuogės 250 g įdarui
- Cukrus 1 st. 0,5 - įdarui
- Riešutai 1 st. 0,5 maltų - įdarui
Kaip gaminti
- Oriniams pyragaičiams skirtas avietes perrinkite, kelis kartus pertrinkite per sietelį, kad neliktų sėklyčių.
- Orkaitę įkaitinkite iki 150 laipsnių. Pamažu berdama miltelinį cukrų baltymus išplakite iki putų. Į baltymų masę įmaišykite pertrintas avietes, paruoštą masę supilkite į konditerinį švirkštą.
- Į skardą, išklotą kepimo popieriumi, išspauskite 8 cm ilgio sausainėlius. Kepkite apie 30 minučių, tada orkaitę išjunkite, o kepinius palikite atvėsti.
- Įdarui uogas perrinkite, nuplaukite, nuvarvinkite, užpilkite cukrumi, šiek tiek palaikykite ir užvirkite. Maišydami kaitinkite, kol uogos sutirštės. Atvėsinkite.
- Paruoštu šaltu marmeladu pertepkite pyragaičius, ant kiekvieno gausiai berkite riešutų ir paslėkite kito kepinuko pusele.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita