Ingredientai
- Lydeka 800 g
- Sviestas 3 valg. š.
- Pipirai 1 arbat. š. citrininių
- Česnakai 3 skiltelės
- Šalavijai 2 vnt. lapeliai
- Raudonėliai 1 žiupsnelis
- Čiobreliai 1 žiupsnelis
- Druska 0,5 arbat. š.
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Visų pirma žuvį reikia tinkamai apdoroti – nuskusti žvynus ir išimti vidurius. Po to žuvį kruopščiai nuplaukite.
2. Nuplautos lydekos šonuose įpjaukite odą keliose vietose – nuo priekio iki uodegos. Tuomet žuvies vidų ištrinkite prieskoniais – druska, pipirais ir citrininiais pipirais. Į vidų sudėkite žoleles bei sviesto gabalėlius ir sutraiškytas česnako skilteles.
3. Lydeką paguldykite į kepimo formą ir prieskoniais taip pat apibarstykite žuvį ir iš išorės. Viskas – žuvis paruošta kepimui.
4. Įkaitinkite orkaitę iki 150 °C ir, įdėję skardą su lydeka, kepkite maždaug valandą. Kepimo metu, kartkartėmis, galite žuvį apšlakstyti išbėgusiomis sultimis.
5. Iškepusią lydeką apšlakstykite citrinos sultimis ir patiekite su mėgstamu garnyru.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Lieknėjantiems, Pietums, Vakarienei