Ingredientai
- Sviestas 80 g
- Miltai 80 g
- Pienas 450 ml
- Aliejus 1 valg. š.
- Morkos 2 vnt.
- Porai 1 vnt.
- Aitrioji paprika 30 g ankštis
- Krapai 1 valg. š.
- Petražolės 1 valg. š.
- Bazilikai 1 valg. š. 8 lapeliai
- Vynas 1 valg. š. sauso baltojo
- Žuvis 450 g menkių filė
- Citrinos 1 vnt. 2 šaukštai citrinų sulčių
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Pipirai 1 arbat. š. maltų baltųjų; pagal skonį
- Sūris 4 vnt. ploni fermentinio sūrio griežinėliai
Kaip gaminti
1. Gilioje keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite miltus ir maišydami pusę minutės pakepinkite. Paskui po truputį supilkite pieną, užvirinkite ir maišydami virkite 2 min. Keptuvę uždenkite, kad paviršiuje nesusidarytų plėvelė, ir nukelkite nuo ugnies.
2. Kitoje keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite stambiai sutarkuotas morkas, žiedeliais supjaustytus porus, smulkiai sukapotas aitriąsias paprikas ir žalumynus. Retkarčiais pamaišydami kepkite 10 min.
3. Į keptuvę su troškintomis daržovėmis supilkite vyną, citrinų sultis, sukrėskite padažą, sudėkite kąsnio dydžio gabaliukais supjaustytą žuvį, pasūdykite, pagardinkite pipirais.
4. Viską sudėkite į riebalais pateptą apkepo indą ir 200`C karštumo orkaitėje kepkite 15 min. Ant viršaus išdėliokite sūrio griežinėlius ir kepkite dar 10 min.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Virtuvės paslaptys“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita