Ingredientai
- Moliūgai 1 vnt. 0,5 didelio
- Bulvės 2 vnt.
- Svogūnai 1 vnt.
- Morkos 1 vnt.
- Pomidorai 2 vnt.
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Grietinė 30 ml arba grietinėlė
- Moliūgo sėklos 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
Gamyba:
- Imkite moliūgą su visa žieve, išimkite sėklas, į vidų sudėkite smulkintas daržoves (pomidorą pjaustome stambiais gabalais, kad prieš sutrinant būtų paprasčiau nuimti odą).
- Viską pabarstykite druska ir pipirais ir šaukite į orkaitę.
- Kepkite 175 laipsnių temperatūroje apie 1,5–2 val.
- Traukite iš orkaitės, viską iškratykite į puodą, moliūgo „mėsą“ išskaptuokite ir taip pat verskite į puodą ir viską sutrinkite.
Pateikimas:
- Pilkite sriubą į lėkštę, skaninkite grietine arba grietinėle ir moliūgo sėklomis.
- Jei sriubą planuotumėte nešti svečiams ant stalo, būtų gražu ją patiekti toje pačioje moliūgo žievėje, kurioje viskas kepė, nes žievė išlieka kieta ir tvirta.
Receptą atsiuntė Monika J.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Konkursai: Konkursas „Mano gardus ruduo“
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita