Ingredientai
- Alyvuogės 175 g juodųjų be kauliukų, aliejuje
- Svogūnai 1 vnt. didelis stambiai pjaustytas
- Konservuoti pomidorai 400 g smulkintų
- Žuvis 4 vnt. baltos žuvies (menkės, hoki ar kitos) filė
- Petražolės 1 sauja šviežių kapotų
- Citrinos 0,5 vnt. supjaustytos skiltelėmis; pagardinimui
Kaip gaminti
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C laipsnių temperatūros.
2. Orkaitei tinkamame puode įkaitinkite 1 valg. šaukšt. nuo alyvuogių nupilto aliejaus. Sudėkite svogūną ir gerai pamaišykite, pakepinkite keletą minučių ir vėl išmaišykite. Sudėkite pomidorus, įberkite šiek tiek druskos ir pipirų. Patroškinkite.
3. Tada ant viršaus sudėkite alyvuoges. Taip pat dėkite žuvį ir įpilkite dar šiek tiek nuo alyvuogių atlikusio aliejaus.
4. Pašaukite į orkaitę, laukite, kol žuvis iškeps (apie 15 min.).
5. Patiekite tiesiai iš orkaitės, apibarstykite smulkintomis petražolėmis, pagardinimui išspauskite skiltelę citrinos.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Troškiniai