Ingredientai
- Obuoliai 1 vnt. vidutinio dydžio
- Cukrus 2 valg. š.
- Cinamonas 1 arbat. š. 0,5 arbat. š. malto
- Imbieras 1 žiupsnelis malto
- Muskatas 1 žiupsnelis malto
- Sultys 2 valg. š. citrinų
- Sviestas 25 g
- Rudasis cukrus 2 valg. š.
- Miltai 50 g
- Druska 1 žiupsnelis
- Kiaušiniai 3 vnt.
- Pienas 125 ml
- Vanilė 1 arbat. š. 0,5 ekstrakto
- Miltelinis cukrus 1 žiupsnelis patiekti
- Ledai: (keli kaušeliai - patiekimui) 2 vnt.
- Klevų sirupas 3 arbat. š. patiekti
- Riešutai 1 sauja mėgstamų – patiekti
Kaip gaminti
Orkaitėje keptas blynas |
- Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros.
- Obuolį nulupkite, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite nestorais griežinėliais. Dubenyje sumaišykite valgomąjį šaukštą cukraus, maltą cinamoną, imbierą, muskatą ir citrinų sultis. Sudėkite obuolio skilteles į dubenį ir išmaišykite, kad jos visos pasidengtų cukrumi ir prieskoniais.
- Sviestą supjaustykite kubeliais ir sudėkite į kepimo indą (16 cm skersmens). Dėkite kepimo indą į orkaitę ir pakaitinkite kelias minutes, kol sviestas ištirps.
- Išimkite kepimo indą su ištirpusiu sviestu iš orkaitės. Ant dugno tolygiai užberkite rudąjį cukrų, ant jo paskleiskite obuolių skilteles. Dėkite kepimo indą atgal į orkaitę.
- Paruoškite blyno tešlą. Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, druską. Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu suplakite kiaušinius, pieną ir vanilės ekstraktą. Į šį plakinį suberkite miltų mišinį ir gerai sumaišykite.
- Išimkite kepimo indą iš orkaitės ir ant apkepusių skiltelių užpilkite paruoštą tešlą. Pašaukite atgal į orkaitę ir apie 20–25 min. kepkite, kol blynas gražiai apskrus ir iškeps.
- Blyną tiekite tik išimtą iš orkaitės, šiltą, su kepimo indu. Prieš tiekdami, blyną pagardinkite priedais: apibarstykite milteliniu cukrumi, uždėkite porą kaušelių ledų, apipilkite juos keliais šaukštais klevų sirupo ir apibarstykite saujele mėgstamų riešutų. Skanaus!
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Pusryčiams, Vaikams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Užgavėnės
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita