Ingredientai
- Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla 250 g
- Kiaušiniai 4 vnt.
- Grietinėlė 250 ml
- Žiediniai kopūstai 300 g
- Brokoliniai kopūstai 300 g
- Paprikos 1 vnt. raudonoji
- Sviestas 2 valg. š.
- Petražolės 2 valg. š.
- Muskatas 1 arbat. š. žiupsnelis
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Pipirai 1 arbat. š. pagal skonį
Kaip gaminti
1. Šiek tiek atšildytą tešlą išlankstykite ir tieskite į ugniai atsparų indą. Visą lakštą subadykite šakute, uždenkite kepimo popieriumi, priberkite žirnių arba pupelių ir 225ºC karštumo orkaitėje kepkite 15 min.
2. Žiedinius kopūstus ir brokolius išskirstykite žiedynėliais, papriką, išėmę sėklas, supjaustykite kubeliais. Keptuvėje įkaitinkite sviestą, sudėkite paruoštas daržoves, įpilkite šlakelį vandens, uždenkite ir ant nedidelės ugnies troškinkite 15 min.
3. Indą su apkepusia tešla ištraukite iš orkaitės, išberkite žirnius ar pupeles, nuimkite popierių ir sudėkite troškintas daržoves. Ant viršaus supilkite kiaušinus, išplaktus su grietinėle ir prieskoniais.
4. Omletą 30–40 min. kepkite 180ºC karštumo orkaitėje. Skanu valgyti karštą su šviežių daržovių salotomis ir mėgstamu padažu.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams
- Noriu patiekalo: Apkepai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita