Ingredientai
- Salierai 1 vnt. didelis gumbas (smulkias šakneles apipjaustykite, bet gumbo nelupkite, tik nušveiskite)
- Alyvuogių aliejus 50 ml
- Kalendros sėklos 1,5 arbat. š. šiek tiek patraiškytų, nemaltų
- Druska 1,5 arbat. š. stambesnės
- Citrinos 1 vnt. supjaustyta skiltelėmis
Kaip gaminti
1. Įkaitinkite orkaitę iki 170°C (su vėjeliu).
2. Subadykite salierą smailiu aštriu peiliu maždaug 20-yje vietų ir dėkite į nedidelę kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi. Aptepkite alyvuogių aliejumi, apibarstykite kalendrų sėklomis ir druska, jei tik norite, galite visais šiais priedais gerai jį įtrinti.
3. Kepkite apie 2–2,5 val. arba kol įdūrus peiliu gumbas bus visas minkštas, o paviršius gerai apskrudęs.
4. Pjaustykite skiltimis ir tiekite su dar trupučiu aliejaus, citrinos skiltelėmis, druska.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Lieknėjantiems, Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai