Ingredientai
- Varškė 200 g grūdėtos
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Razinos 100 g
- Miltai 2 st.
- Pienas 3 st.
- Druska 1 žiupsnelis
- Cukrus 2 valg. š.
- Aliejus 50 ml
Kaip gaminti
1. Kiaušinį išplakite su pienu, įberkite pusę šaukšto cukraus, trupučiuką druskos, supilkite miltus ir gerai išmaišykite.
2. Kepkite lietinius blynus. Varškę sumaišykite su likusiu cukrumi ir karštu vandeniu perlietomis razinomis ir dėkite į blynus.
3. Sulankstytus blynus kepkite ne keptuvėje, o orkaitėje, tiek skardą, tiek pačius blynus pašlakstant aliejumi. Gaunasi labiau pyragaičiai, nei blynai. Valgykite su grietine ar uogiene.
Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vaikams, Vakarienei
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita