Ingredientai
- Pomidorai 10 vnt. vyšniniai
- Česnakai 2 skiltelės
- Kumpis 80 g 8 griežinėliai vytintas
- Sūris 30 g brandintas
- Kiaušiniai 4 vnt.
- Sviestas 1 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Pipirai 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Šiam patiekalui paruošti reikės keturių nedidelių kepimo indų, skirtų keksiukams arba apkepėlėms kepti. Patepkite indelius sviestu ir jas išklokite plonai pjaustytu vytintu kumpiu. Kumpio gabalėliai turi dengti indo kraštus ir dugną.
2. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą sviesto, išspauskite ir trumpai pakepkite česnako skilteles, tik nesuskrudinkite, nes apkars. Sudėkite ir maišydama apkepkite puselėmis pjaustytus vyšninius pomidorus, pagal skonį juos pasūdykite.
3. Į indelius su kumpiu įdėkite po šaukštą keptų pomidorų, užberkite smulkiai tarkuoto sūrio, įmuškite po vieną kiaušinį, paskaninkite druska ir pipirais. Pašaukite indelius į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 20 min., kol kiaušinio baltymas sukietės. Tiekite karštus.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita