Ingredientai
- Kiaušiniai 4 vnt.
- Pomidorai 4 vnt.
- Grietinėlė 4 valg. š. riebios
- Sūris 4 valg. š. tarkuoto fermentinio
- Bazilikai 6 vnt. keli lapeliai
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis malti
Kaip gaminti
1. Patiekalą ruoškite prieš pat patiekiant. Pirmiausia įkaitinkite orkaitę. Ji turi būti 180`C karštumo.
2. Pasiruoškite keturis keraminius indelius (galima ir daugiau – nelygu valgytojų skaičius. Produktų kiekį labai lengva apskaičiuoti).
3. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, perliekite šaltu, nulupkite atšokusią odelę ir supjaustykite gabaliukais. Bazilikus smulkiai sukapokite.
4. Į kiekvieną indelį įdėkite po pomidorą, atsargiai, kad neplyštų trynys, įleiskite po kiaušinį, truputį pasūdykite, pagardinkite bazilikais, įpilkite po šaukštą grietinėlės, įberkite po šaukštą tarkuoto sūrio, apibarstykite pipirais.
5. Indelius sudėkite į skardą ir pašaukite į orkaitę. Kepkite lygiai 8 min. ir iš karto patiekite, papuošus šviežiais bazilikų lapeliais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Virtuvės paslaptys“
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita