Ingredientai
- Topinambai 1 kg
- Alyvuogių aliejus 5 valg. š.
- Čiobreliai 3 arbat. š. džiovintų
- Česnakai 4 skiltelės trinto
- Druska 0,5 arbat. š. arba pagal skonį
Kaip gaminti
1. Topinambus nuskuskite, išpjaustykite blogas dalis. Supjaustykite griežinėliais. Dideliame dubenyje sumaišykite su aliejumi, čiobreliais, česnaku ir druska.
2. Įkaitinkite orkaitę iki 175°C laipsnių.
3. Paskleiskite topinambus nepridegančioje skardoje (arba įtieskite kepimo popierių) ir kepkite apie pusvalandį, kol topinambai suminkštės.
4. Galima valgyti kaip pagrindinį patiekalą arba kaipo garnyrą.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Lieknėjantiems, Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai