Ingredientai
- Vištiena 500 g maltos
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Džiūvėsiai 4 valg. š. maltų
- Svogūnai 1 vnt.
- Fetos sūris 100 g
- Česnakai 2 skiltelės
- Majonezas 2 valg. š. arba natūralaus jogurto
- Provanso žolelių prieskoniai 1 žiupsnelis arba kitokių mėgstamų žolelių prieskonių
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis maltų
- Karis 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
- Į maltą vištieną įmuškite kiaušinį, suberkite džiūvėsius, smulkintą svogūną, pasūdykite, pagardinkite pipirais, kariu ir gerai išmaišykite.
- Fetos sūrį sutarkuokite burokine tarka, sukrėskite majonezą ar jogurtą, trintą česnaką, žolelių prieskonius ir išmaišykite.
- Drėgnomis rankomis imkite po gabalėlį vištienos, paruoškite blynelį, į jo vidų įdėkite fetos sūrio masės ir suformuokite maltinį.
- Paruoštus maltinius dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite apie 30 minučių 180 laipsnių orkaitėje.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita